Ook in het onderwijs is samenwerking essentieel voor de effectiviteit van een team. Docenten hebben een tamelijk individuele positie. Dit is een van de oorzaken waarom samenwerken soms lastig is. Dit kan leiden tot conflicten, miscommunicatie of een onduidelijke taakverdeling. Vaak vinden docenten het lastig WJB_9845om elkaar ergens op aan te spreken. Deze situatie kan een verhoogde werkdruk geven.

In deze teambuilding ligt de focus op verbetering van communicatie en samenwerking. Daar gaan we op een leuke en creatieve manier mee aan de slag. Uitgangspunt is dat elke deelnemer veel te bieden heeft. We gaan u en het team verder brengen in professionaliteit. We laten u ontdekken dat uw specifieke talenten en (eigen)aardigheden ingezet kunnen worden, zodat het team sterker en beter wordt.

Dit doen we door een persoonlijkheidsprofiel te maken, elkaar feedback te geven, slagwerk/percussie sessies onder leiding van Dick Le Mair, verbeteringen in het team te bedenken en vooral ook door veel plezier te hebben. Aan het eind van de dag heeft iedereen een persoonlijk actieplan en klinkt er een compleet en verrassend muziekstuk. Bij dit hoogtepunt is iedereen ervan doordrongen dat we grenzen hebben verlegd en meer uit onszelf en het team hebben gehaald. Met als uiteindelijk doel om collega’s, leerlingen en ouders te hebben, die niet alleen tevreden maar ook enthousiast zijn.

Om ervoor te zorgen dat het geleerde ook daadwerkelijk in de praktijk wordt gebracht adviseren we een followup in de vorm van persoonlijke coaching gesprekken. De trainer/coach ondersteunt en motiveert hierbij de coachee om het persoonlijke actieplan te realiseren. Aan het eind van het teambuilding traject kan optioneel een gezamenlijke evaluatie meeting plaatsvinden.

WJB_9882

 

 


 De teambuilding geeft u:

 • Meer inzicht in uw eigen persoonlijkheidskenmerken en die van uw collega’s
 • Ervaring in communicatieve vaardigheden: luisteren, vragen, kijken, ruimte geven, feedback geven en leiden
 • Meer vertrouwen in elkaar door dingen te doen die je nog nooit met elkaar hebt gedaan
 • Kennis over wat collega’s nodig hebben om effectief te kunnen zijn en tips en ideeën van collega’s voor uzelf

Praktische informatie:

Voorafgaand aan de teambuilding gaan we graag met u in gesprek om knelpunten te inventariseren en na afloop om de teambuilding gezamenlijk te evalueren.

 • Teambuilding duurt van 10:00 – 16:00 uur
 • Groepsgrootte tussen de 8 en 20 personen
 • Standaard locatie is Dutch Biz, De Genestetlaan 7, Amersfoort
 • persoonlijke coaching en gezamenlijke evaluatiemeeting zijn optioneel

WJB_9873  DUTCH BIZ amersfoort

 • Gijsbert van der Beek

  Rector, Altena College, Sleeuwijk


  Al drie jaar achtereen heeft Paul Koeleman van Eduxtens de cursus timemanagement voor een aantal personeelsleden van onze school verzorgd. Alle deelnemers gaven zonder uitzondering aan dat ze veel aan de cursus hebben gehad. Het heeft hen geleerd meer gestructureerd te werken, meer focus aan te brengen en duidelijker af te bakenen tussen werk en andere tijd. Bij allen gaf dat meer overzicht, meer grip en afbakening van tijd, waardoor het gevoel van “nooit klaar te zijn” een stuk minder werd. Dit schooljaar, 2018-2019, heb ik zelf ook meegedaan en ik deel de ervaring van mijn collega’s.

 • QUIN GERRITSE

  Afdelingsleider Havo, Havo-HTL, Mavo, Edison College, Apeldoorn


  “Vóór het coaching traject werd ik geleefd door de waan van de dag, overkwam mij veel, werkte ik vaak last minute en had ik weinig overzicht en rust. Ik zocht bewust geen algemene training maar coaching op maat. Door de coaching heb ik veel inzicht en praktische handvatten gekregen en mijn timemanagement drastisch verbeterd. De coach was bijzonder goed afgestemd op mijn situatie als als afdelingsleider. Dingen overkomen mij nu niet meer, ik ervaar meer regie, rust en overzicht. Eduxtens beveel ik van harte aan.”

 • Marjolein Willemsen

  Voormalig rector CSG Het Streek, Ede


  “Een (te) volle agenda kun je deels zelf voorkomen door goed vooruit te kijken. Deze cursus geeft o.a. daarvoor veel handvatten. Ik bouw nu ook “rustmomenten” in in mijn agenda en sluit iedere week af met een afgewerkte lijst van werkzaamheden. Dat geeft veel ruimte en rust in mijn hoofd.”

 • Deelnemer Timemanagement

  Docent GSF Bussum


  “Ik ben voor het eerst gaan plannen, vooral lange termijn. Alle acties en werk staat nu in mijn agenda. Ik kom er achter dat het allemaal best meevalt. Ik heb nu zelfs tijd over! Plannen is zelfs leuk geworden, het levert me overzicht en vooral rust. Ik heb het ook aan de kinderen in de klas verteld en laten zien. Ik heb spontaan mijn moeder gebeld en het verteld. Ik ben er zo blij mee.”

 • Klaas ter Veen

  Leidinggevende, De Meerwaarde, Barneveld


  De adviezen van Carel de Vries in de timemanagement training hebben me goed geholpen. De aanpassing van het werken met de mail levert veel tijdwinst op. De training ging verder dan alleen time management, dat heeft me veel opgeleverd.

 • Dick Theunisse

  Opleidingsmanager, Hoornbeeck College, Amersfoort


  Mijn team met betrokken technische docenten wilde zich verder ontwikkelen in samenwerking en het nemen van verantwoordelijkheid. Het teambuildingtraject van Eduxtens heeft veel opgeleverd. We kijken nu met andere ogen naar elkaar. Onderlinge cohesie is versterkt. Docenten worden meer in hun kracht gezet en durven zich kwetsbaar naar elkaar en naar studenten op te stellen. Er ontstaan meer win-win situaties. Over het creatieve trainingsonderdeel van de zang-coach Jane Loois is nog lang gesproken (en gezongen).

 • Hanke Wiegand

  Docent Kunstgeschiedenis en coördinator CKV, A. Roland Holst College, Hilversum


  “Het timemanagement programma was gedegen, intensief en praktisch. Ontwikkeling en ambitie van docenten stonden centraal, waarbij kernwaarden en eisen die aan het docentschap worden gesteld leidend waren. Ik heb geleerd om zo productief mogelijk mijn agenda te beheren en effectief met mijn tijd om te gaan. De cursus sluit erg goed aan bij huidige hectiek in het onderwijs. Paul Koeleman heeft me ook tijdens de persoonlijke coaching gesprekken bijzonder geïnspireerd.”

 • Erik Visser

  Afdelingsleider middenbouw, IJsselcollege, Capelle aan den IJssel


  Ken je dat, collega’s die ontzettend hard werken en werkelijk alles doen om alle zeilen bij te zetten. Inzet en betrokkenheid zijn meer dan prima maar leidt er wel toe dat een aantal mensen op hun laatste benen lopen. Eduxtens heeft hen in een aantal intensieve bijeenkomsten en persoonlijke coaching geleerd slimmer en effectiever te werken, waardoor er weer meer energie is. Heel erg waardevol!